Tuesday, August 02, 2016

A farm in Africa

"I had a farm in Africa" - ikke ved Ngong hills, men ved Lake Kivu ;) Og ingen kaffeplantasje, selv om vi har snakka om å skaffe oss en kaffebusk, men en god del dyr begynner det å bli her, og farmerne har fått seg standsmessige hatter av bananblader ;)


Det ble slakta ei geit for et par dager sia, så nå er det bare ei igjen, og hun er gravid og skal kanskje få komme på fjellet for å få et godt svangerskap og god barselsperiode.

To sauer har vi her nå. En kanin. Og et ukjent antall høner.
Rolig morgenstemning fra i dag tidlig:


Sauen nede til høyre var nervøs av seg da ho kom, men nylig kom væren hit til gards, og da senka roen og harmonien seg.


 Ei hønsemor har nettopp fått kyllinger - to beksvarte, søte små:


LG oppdaga dem i dag morges, da han satt på utedoen og så på ei stor hønemor som det plutselig stakk et lite kyllinghode ut av! Omtrent slik som det her (bildet er av ei anna hønemor med kyllinger):


Kan det bli søtere?!

Om det er trygt og godt hos a mor, er det atskillig vondere å kjøre bil, i alle fall for noen:


Denne stakkars geita og høna hadde det ikke veldig godt, men vi har sett dem som har hatt det atskillig verre. På turen til Itombwe nå for et par uker sia, fikk LG kallenavnet "Den barmhjertige samaritan" etter å ha klatra på et biltak og berga ei geit som lå bundet mer eller mindre på ryggen slik at ho slo sida og ryggen mot jerntakgrinda i hver hump og sving... Etterpå fikk ho ligge i fanget til LG og hadde det veldig godt!

Omtrent så godt hadde denne væren det også. Før han omsider ble slakta og spist, var det daglig "massasje" og sånn mannfolk-kosing. Bildet er fra overrekkelsen etter ei gudstjeneste:


Nå er det altså ei gravid geit ute i hagen, to nyklekte kyllinger, og to tenåringskyllinger som ble klekt for mange uker sia. I tillegg til en hurv med voksne høns, og en hane. Kyllingproduksjonen har ikke blitt veldig stor ennå, men eggproduksjonen er ganske bra. Vuli med dagens fangst:


Og så har vi lille Sweety Rabbit da, som er for søt til å ha blitt spist ennå...Det lengst overlevende husdyret er Enøyde Banditt, og den eneste som definitivt ikke skal spises av oss:


Hun elsker å ligge på fanget og lese sammen med meg når vi er alene hjemme, men ellers trekker hun seg helst bort.

Så slik er idyllen på Nyawera Farm.

No comments: