Friday, April 15, 2016

Utdanning og håp for liv uten våpen

Denne uka har jeg lest to interessante artikler i Bistandsaktuelt, om Utdanning som rettighet og ikke et instrument mot terrorisme og om Utdanning til gutter for å hindre at de griper til våpen. Redd Barnas stedlige representant i Kongo sier at hun får nesten daglig høre om væpna aktivitet - og vet at da går ikke barna i området på skolen på noen dager og tenker på hvilke konsekvenser det får for utdanningen deres. Denne uka har jeg også fått høre om ny væpna aktivitet i Nindja, og tankene har gått til disse guttene som går på en av skolene våre der:


Mange av barna på skolene vi hjelper der i Nindja er berørt av krig og væpna aktivitet på ulike måter: mista foreldre, blitt født etter voldtekt. Mange er i faresona for å bli rekruttert i væpna grupper. Familiene deres legger stor vekt på skolegang og hvilket potensiale det utgjør i livene deres - ja de tillegger utdanning en helt avgjørende rolle for at barna, og spesielt guttene, skal vokse inn i sivile, samfunnsbyggende liv.

Stor respekt til alle lærere, rektorer, foreldrekomitémedlemmer og andre som gjør det mulig at skolene startes opp og drives midt i usikkerhet, ustabile forhold med væpna elementer, fattigdom. Stor takk til dem, og til alle som hjelper dette arbeidet på ulike måter!

No comments: