Thursday, June 30, 2016

Så bra det er når vi hjelper hverandre!

Ei omsorgsfull, vis jente som vet en hel del om verden og hvor viktig det er å hjelpe hverandre har sammen med mammaen sin arrangert en dag for venner og foreldre der de solgte forskjellige ting til inntekt for helsesentre og skoler i Kongo.Her er noen av de som får hjelp av Ebba og vennene hennes:


Helsesenteret i Kitopo.

Helsesenteret i Kitibingi:

Helsesenteret i Lubumba:Her kommer madrasser, medisiner og annen hjelp veldig godt med, som dere kan se!

I tillegg fikk helsesenteret i Burhuza hjelp slik at de fikk bygd vegg mellom venteværelset og selve fødesalen - tenk for en opplevelse å ligge med rier på venteværelset og se rett inn på fødselen som en annen dame lider seg igjennom...!

Sykehuset i Kalonge får operasjonstråd. I det området er det fortsatt krig, så i tillegg til "vanlige" skader og operasjoner, får de av og til inn folk som er skadde fra kamper.

Skolene får komme i en annen bloggpost. Det er så mye bra som kan bli gjort med litt hjelp! Behovene er umettelige, men jammen hjelper det med hver lille ting som blir bedre. Vi kan utgjøre en liten forskjell for noen - hver eneste dag. Det er det mange som gjør her ute - bare tenk på hvilke helter av sykepleiere og jordmødre som jobber på disse helsesentrene! De redder liv og gjør en fantastisk innsats. Vi kan ikke alle være som dem, men vi kan være med og gi en støtte og gjøre vår lille del. Litt murstein, noen takplater, noen medisiner og annet utstyr.

God sommer til alle sammen, og en ekstra takk til Ebba og vennene hennes!

No comments: