Sunday, August 13, 2006

Unger, unger, unger, unger...

Jeg kom halvannen uke for sent og har en del aa ta igjen paa skolen, og leser naa om utviklingsteorier i psykologi og utviklingsstadiene til mennesket fra unnfangelse til dod. Utrolig fascinerende, saerlig den prenatale fasen fra unnfangelse til fodsel, og barndomsfasene fra fodsel til 11 aar. Kommer kanskje med noen godbiter om det etter hvert.

Men det gjor noe med meg aa lese om barns utvikling, om behovet for trygghet og saarbarheten overfor miljoet - saerlig i et land som er saa hjemsokt av hiv/aids, der mange babyer fodes med aids og mange barn mister foreldrene sine. Skal komme tilbake med tall senere, men det er urovekkende mange "childheaded households", altsaa hjem der de storste barna maa ta foreldreansvar overfor de mindre barna. Jeg vet fra arbeidet ved aidssykehuset The Dream Centre at besteforeldregenerasjonen begynner aa bli brukt opp - de har ikke kapasitet til aa ta seg av flere foreldrelose barnebarn.




Jeg faar lyst til aa kaste alle karriereplaner over bord, og starte en STORFAMILIE!

Bildet er hentet fra www.sabona.no, en nettside om en helt spesiell organisasjon startet av en enda mer spesiell jente...

No comments: