Saturday, July 10, 2010

Durban - now and forever

Det er virkelig herlig å være her i Durban nå under VM. Stranda og strandpromenaden har fått en skikkelig oppshining og blitt kjempefin. Dessuten er det massevis av aktiviteter og ting som foregår der - surfekurs, masse levende musikk, zuludansing, klatrevegg og skatepark for å nevne noe (og alt er gratis). Men det aller beste er at det kryr av vennlige folk og at atmosfæren er fantastisk. Det er sååå deilig og rusle rundt og føle seg helt trygg og bare kose seg uten å være på vakt i det hele tatt.

Må det fortsette å være slik!!

Det er masse om det i media nå - hvordan kan vi fortsette med herligheten slik vi har hatt det under VM?

Jeg tror at et hett tips til å fortsette å ha det slik er at vi må fortsette å oppføre oss slik vi har gjort - dvs at hele byen må komme ut og bruke fellesarealene. Hvis skumle typer er i flertall, blir stemningen nødvendigvis også ganske utrygg. Men hvis alle mulige slags hederlige typer kommer ut og menger seg sammen, så skaper vi en kultur der vi er reale og vold ikke er akseptabelt.

Mange gir synlig politi æren for at det har gått så bra under VM (jeg må ærlig innrømme at jeg nesten ikke kan tro at det er sant at det har gått så bra - ingen store hendelser med besøkende). Det er nok meget mulig at det har spilt en stor rolle. Mange roper derfor om mer synlig politi i gatebildet også etter VM. Det tror jeg at er for kortsiktig og overfladisk til å gi varige resultater.

Det er over 40% arbeidsledighet her i landet. Og det er ingen trygdeordning eller sosialkontorordning for de som ikke har jobb. Hvordan skal folk brødfø seg og sine?

Så for å få det så herlig som vi har hatt det nå, må det til en politisk løsning som går mye grundigere til verks enn flere uniformer i gatebildet.

Durban now er fantastisk. Må bare Durban forever bli slik også.



No comments: