Thursday, March 29, 2007

Being poor

Being poor frequently also means
being subjected to physical abuse and violence,
being subjected to humiliation and indignity,
being subjected to exploitation by the powerful and the wealthy.
It frequently involves experiences of humiliation,
of hopelessness,
of ill health,
of indignity,
of anxiety,
of rejection and denigration,
of powerlessness and insecurity,
of fatalism,
of being trapped in a terribly bleak place,
and of deep injustice.

-J.Graaff

(I tilfelle noen tror det dreier seg om noen late, uvitende og udugelige folk som ikke fortjener bedre, og som enkelt kan endre situasjonen sin om de bare tar seg sammen. Det er litt mer sammensatt enn det, og det er noen andre som ogsaa maa ta seg sammen for at situasjonen kan endres - og da mener jeg noen av de som tjener paa misbruket, ydmykelsen og urettferdigheten.)

1 comment:

Ingrid. said...

Det neste jeg gjor etter aa publisere posten, er aa gaa paa min daglige tur til www.dagbladet.no - og hva er den tredje overskriften jeg ser? (den forste er om Rokke og den andre om Valerenga) "Gir late mannfolk skylda. Ny bok om hvorfor det gaar saa daarlig i Afrika" Er det mulig?? Det er IKKE personlige egenskaper eller karakteristikker slik som latskap som har skylda for makro-okonomiske og politiske problemer paa globalt nivaa. Dersom det er noen personlige egenskaper/karakteristikker som kan anklages, maa det i saa fall vaere herskesyke, egoisme, griskhet og mangel paa rettferidghetssans hos visse andre.

Heldigvis er selve artikkelen litt bedre, og temaer som klima og geografi blir tatt opp, mens bistandsavhengighet saa vidt nevens. Det er tydelig at Dagbladet er en sensasjonsavis som maa lage usakelige overskrifter. Og det er kanskje bra at det settes fokus paa saken. Men at man vil avslore saa liten kunnskap og/eller vilje til aa se strukturelle sammenhenger undrer meg.

http://www.dagbladet.no/magasinet/2007/03/28/496256.html