Monday, October 20, 2008

1000 hver dag


Jeg skrev tidligere da jeg kommenterte Mbekis avgang at 200 mennesker dør av AIDS-relatert sykdom her i landet hver dag, men det er en underdrivelse. Det riktige tallet er over 1.000!

Heldigvis har vi fått en ny helseminister nå, Barbara Hogan, og hun ser ut til å vaere et grepa kvinnfolk. Hun har nylig holdt en veldig lovende tale og har de mest grunnleggende holdningene på plass: Hun anerkjenner at HIV forårsaker AIDS (noe den tidligere presidenten og den tidligere helseministeren sådde tvil om). Hun innrømmet hvor alvorlig situasjonen er, og gav sin fulle støtte til medisinsk forskning og kampen for tilgang til medisiner for alle.

Det er jo egentlig det minste man kan forlange av en helseminister. Bare forestill deg at vi har en sykdom i Norge som dreper mer enn 1000 mennesker hver dag - og Jens Stoltenberg og Bjarne Håkon Hanssen sier at medisinene er giftige og at det er bedre å spise gulrøtter. Det ville jo ikke skjedd...

Men det nytter ikke å gråte over spilt melk, og det er i det minste bra at vi har fått en bra helseminister NÅ. Bedre sent enn aldri :-)

No comments: