Friday, February 19, 2016

Mål for 2016: Mont Ngafula-skolen i Kinshasa

Det er fint å se bakover på hva vi har vært med på i 2015 (se Årskavalden), men det er også fint å se framover og hva vi håper å være med på i 2016. Og da er et av hovedmålene å redde skolen som vi besøkte i Kinshasa, nemlig Mont Ngafula-skolen.


Skolen har stått halvferdig i 6-7 år, i regn, høy luftfuktighet og alt slags vær, og nå holder betongen på å bli ødelagt og vi frykter for at hele bygget må rives. Derfor var hovedformålet med turen vår til Kinshasa før jul å inspisere skolebygget og lage en plan.


Her ser vi at jernet har blitt synlig og begynt å ruste i taket til førsteklassingene på bildet over.


Førsteklassingene holdt på med fransk grammatikk (stakkars unger! ;) )



Takket være hjelp fra Lærernes misjonsforbund fikk vi reddet nesten halve bygget i 2014, med takkonstruksjon og nytt lag med sement på resten av det åpne/tomme taket.


Nå er vi godt i gang med å skaffe nok midler til å få dekket resten av bygget med takplater og reparere innertaket (hjertelig takk til søstermisjonen på Lena og Filadelfia Ålesund så langt), og sammen med en stor innsats fra foreldrene håper vi at bygget kan reddes og alle klasserommene fylles med skoleelever og læring. 



Å få oversikt over sykehusene, helsesentrene og skolebyggene som ble stående halvferdige da prosjektsamarbeidet ble stoppa rundt 2009 er en viktig målsetning i det pågående helse- og utdanningsprosjektet nå som prosjektsamarbeidet er gjenoppstarta - og forhåpentligvis lage en plan for hvordan de kan bli ferdigstilt. Men denne skolen i Kinshasa er en hastesak, og det er ikke tid til å vente på noen konklusjon på en slik oversikt neste år - så det er et høyt prioritert mål sammen med skoleledelsen og foreldrekomiteen å få reddet skolen i løpet av dette året og aller helst så snart som mulig.

No comments: