Monday, November 03, 2008

Historisk dag?

Oioioi for et spennende døgn vi har foran oss! Jeg burde egentlig lese til eksamen, men må en tur innom internett og oppdatere meg. Det ser heldigvis ut til at Barack Obama kommer til å vinne!

Her er han sammen med bestemor i Kenya:




Her i Afrika er det selvfølgelig stor stas med Obamas afrikanske bakgrunn, og (forholdsvis) mørke hudfarge. Men noen har manet til forsiktighet og vist til blant andre Tiger Woods - som også faller innunder kategorien svart i USA, men som nekter å bli kalt svart.

Men forsiktighet på båten - Obama virker som en grepa kar, og det er jammen historisk at en mann med en underprivligert bakgrunn (både historisk med Afrika/svart, og personlig med alenemor og trange kår) kan bli president i verdens mektigste land.

Obama har forandring som slagord, men jeg synes han kan også oppsummeres som 'mulighet', eller 'WE CAN':



WE CAN

CHANGE

PS:
Her er en link til en nettside der alle vi verdensborgere kan stemme: If the world could vote? (Du kan også stemme der) Ingen tvil om hvem som er mest populaer... Fra Norge har Obama fått 92,9% i skrivende stund. Det blir neppe like stor brakseier i det amerikanske valget, men så lenge det blir seier er jeg glad.

No comments: