Sunday, September 05, 2010

Blodig helg

For en traumatisk helg. Det har vært mye slåssing og knivstikking blant noen av guttene i helga. En drepte kanskje en annen fyr. En holdt på å drepe en kamerat, men ble stoppet av en tredje kamerat. Blodet fløt og jeg har lekt sykepleier og vaska sår og bandasjert.

Jeg vil sannsynligvis aldri få bekrefta om han som kanskje ble drept faktisk ble drept eller om han overlevde. Han tilhører nemlig en helt annen gruppe. Øyevitnene jeg snakka med sa at det så ut som om han var død før ambulansen kom, men de visste ikke sikkert.

Volden i gjengkulturen er virkelig brutal. Fredag morgen jobba vi med filmen sammen med tre gutter. Vi hadde planlagt en scene, men avslutningen av scenen var ikke bestemt, så de skulle improvisere videre etter at de hadde delt og spist et brød. Utgangspunktet var virkelig idyllisk, med kameratslig deling av frokost. Så begynte "bjeffinga" mellom dem, og det eskalerte til slåssing på liv og død. En kniv ble trukket fram, og til slutt var det var én gjenlevende igjen.

Det var utrolig sterkt å se hva de produserte når de improviserer fritt som gruppe. Dynamikkene kommer fram, og det som starter som en liten krangel baller på seg og går helt ut av hengslene.

Det var enda sterkere å se og høre hvordan noe liknende faktisk skjedde senere samme helg (med noen andre gutter, men fra samme gatemiljø). Mindre krangler endte i brutal vold og blodsutgytelse. De er helt blinde av sinne der og da, og dæljer løs alt de har med kniven.

Men etterpå kom det noen tårer på skuldra mi...

No comments: