Sunday, June 10, 2007

Frastjålet

Husker dere at jeg skrev for en stund siden om det høye kriminalitetsnivået her i Sør-Afrika, at jeg nesten gjorde narr av en mann jeg så ble frastjålet mobilen på gata midt på lyse dagen fordi han var dum nok til å snakke i den, og at jeg aldri tok med mobilen min til byen?

Vel, i dag gjorde jeg et unntak, og det straffa seg...

Jeg skulle til byen med ei venninne, og fordi vi skulle møtes underveis, og ikke dra sammen fra studentblokka, tok jeg med telefonen slik at vi kunne kommunisere hvis en ble sen eller vi ikke fant hverandre. (Og det var slett ikke dumt, for hun ringte underveis for å si ifra om at hun var sen, men at hun kom.)

Vi hadde en morsom dag. Vi dro på kasino faktisk. Jeg spilte for 20 kr. Vant 27, ble overmodig, satsa dem og tapte alt...

Før vi dro hjem, måtte jeg innom et kjøpesenter (Workshop, for de lokalkjente) for å handle inn kjøtt til et avskjedsgrillparty som vi skal ha i morra. Det var tjukt av folk utenfor, for det var en slags konsert der. Jeg ble satt fast mellom noen folk, de dytta og tråkka på meg, og jeg brukte all konsentrasjon på å ikke tråkke på et lite barn som satt der. Da jeg kom løs, tenkte jeg at det var noe mystisk med opptrinnet, og sjekka lommene mine. Og ja da - mobilen var borte.

Heldigvis hadde de ikke tatt noe fra de andre lommene - der jeg hadde masse cash til å kjøpe kjøtt med...

Så nå håper jeg at forsikringa mi dekker det. Det kan bli problematisk å få bekreftelse fra politiet om at jeg anmelder tyveriet, for som nevnt i forrige post er det streik her. Deler av politiet skal vaere på jobb, i folge rykter jeg har hørt - siden ikke alle er tatt ut i de "viktigste" jobbene (inkl leger og politi). Dessuten er militaeret satt i arbeid for å dekke inn noe av det som mistes under streiken (sykehusene er, for eksempel, fulle av militaerfolk, fordi sykepleierne er tatt ut i streik). Så vi får håpe på det beste.

Jeg er uansett glad for at de bare tok noe fra meg på en fredelig måte - at jeg ikke ble skada på noe vis. En tapt mobiltelefon er verken uerstattelig eller tragisk.

No comments: