Monday, February 16, 2009

Tragisk Valentines

Jeg håper dere alle hadde en koselig Valentines day på lørdag. Min var forferdelig trist. Ei av venninnene mine har mista forloveden sin, og begravelsen hans var den dagen. Kan du tenke deg noe mer tragisk enn å gravlegge forloveden sin på Valentines day...?!

Han ble skutt - vi gjetter at han ble skutt i hodet for det var ingen åpen kiste under seremonien slik som er vanlig her - visstnok av ranere som tok mobiltelefonen hans. Kan du tenke deg noe mer meningsløst enn a dø for en mobiltelefon??!!?!?

Slektningen som holdt åpningstalen under seremonien sa at de hadde planlagt en stor forsamling av familie og venner - nemlig bryllupet til avdøde og venninna mi. Nå var vi alle samlet i begravelse i stedet.

Han var laerer på barneskolen, og klassa hans var med på prosesjonen etter kista. Venninna mi og han fikk en gutt i fjor - han var også til stede.

Det hele var bare så trist og tragisk og meningsløst at jeg finner ikke ord. Et menneske for en mobiltelefon. Det er slike hendelser som får folk til å ønske tilbake dødsstraff her til lands. Menneskeliv betyr ingenting. Slik kan vi ikke ha det! Ikke 'øye for øye, tann for tann' - og definitivt ikke 'øye for negl, tann for flass' (hva annet kan du vel sammenlikne et menneske for en mobiltelefon med??). Men 'mister du din sjel, mister du hele verden' og 'å vinne visdom er mer verdt enn gull'.

1 comment:

Anonymous said...

Dette var forferdelig trist. Føler så med venninna di. Det ordet du siterer tilslutt leste jeg i går og tenkte over det: å vinne visdom er mer verd enn gull, ja fint gull i mengde. Må ditt hjerte bli bevart i alt det vonde som skjer, og må du bli bevart! Ber!
Hilsen Solveig i Alvdal