Saturday, September 15, 2007

Rugby

Jeg er egentlig ikke rugby-fan. Det er en altfor brutal og voldelig sport for min smak, og jeg har aldri klart aa sitte aa se en hel kamp paa tv - saa ille er det for en nordmann som er vant til langrenn og skihopp... :)

Men i gaar kveld vant Sor-Afrika 36-0 over England i en VM-kamp - og det er saa stort at det fortjener en plass paa bloggen. Her er et bilde av den blodige begivenheten, saa dere kan faa et inntrykk av hvor brutal denne sporten er... Sor-Afrika spiller i gronne og gule drakter.


Jeg foretrekker cricket - det er en "gentleman's sport". Og selv om det kan virke langtekkelig, er det faktisk veldig spennende.
Idrettssystemet er forovrig noe for seg selv her i Sor-Afrika. I gamledager var nemlig cricket kun for hvite av britisk avstamming, rugby kun for hvite av afrikaans-avstamming, og fotball kun for svarte. Det er selvfolgelig ikke slik naa lenger - i hvert fall ikke offisielt - men det tar lang tid aa forandre et system, og det er ikke veldig mye blanding av hudfarger paa idrettsbanene. Men den beste cricket-spilleren er farget (Gibbs), saa endringer er paa vei.
Bildet er hentet fra Dagbladets bildeserie fra kampen, og hvis du vil se mer, gaa til http://www.dagbladet.no/sport/2007/09/14/512137.html?i=1

No comments: