Thursday, April 02, 2009

Noen glimt fra gatelivet

Her er det fullt kjør. I dag møtte jeg ei jente på gata med nesten knust ansikt - hun var blitt angrepet av en gutt med murstein. Han lette etter kjæresten sin som, forståelig nok, gjemte seg for ham, og så lot han sinnet gå utover noen andre istedet.

Hun hadde problemer med å tygge og har knapt spist de siste dagene, men nå klarte hun med mye møye og tålmodighet å få i seg litt ris. Maten må ha hjulpet, for hun kviknet til i løpet av dagen - heldigvis.

En liten gutt på 10 år ble også offer for aggresjonen til denne gutten som ikke kunne finne kjæresten sin - han ble slengt inn i en murvegg. Og en annen ble angrepet med en knust flaske.

Politiet kom, men verken jenta eller guttene tør å anklage gjerningsmannen - da vil vennene hans komme og drepe dem. Så gærningen er fortsatt på frifot.

Tidligere denne uka møtte jeg ei ung mor med en ukesgammel baby. Hun sov ute, men etter en del prøving og feiling fant vi et mor-og-baby-hjem som hun kunne komme til. Gateliv er ikke sunt for noen, men med en liten baby er det jo barnemishandling, og mora kunne endt i fengsel hvis hun ikke kom seg raskt vekk med babyen til et trygt sted. For ikke å snakke om hvor babyen kunne ha endt - sannsynligvis i en grav om ikke så lenge. Denne gangen endte det heldigvis godt...

No comments: