Monday, October 29, 2012

Bryllup

På lørdag var vi i bryllup. Selve festen var torsdag kveld, men jeg har vært sjuk og går på antibiotika og er stuptrøtt om kveldene, så jeg orka ikke å være med da. Men selve vielsen og den kirkelige velsignelsen på lørdag formiddag var en flott opplevelse! Det var Bulambo som giftet bort datteren sin (han som fikk Raftoprisen for noen år tilbake, som jeg skrev for et par uker siden).

For en gledesfest! Vi antar at det var minst tusen gjester til stede under vielsen, så det var en stor fest. Og gleden var uimotståelig. Det var langt i fra en stille andektig forsamling. Da bruden kom skridende ned midtgangen, plystra og "ulululua" folk og blåste i russefløyter.

Selve seremonien var høytidelig, og jeg har aldri tidligere fått så sterkt inntrykk av pakten som en ekteskapsinngåelse er - for better, for worse; for richer and poorer, osv. Det var en hellig og uforglemmelig stund.

Her er brudeparet på vei ut igjen - lykkelig og godt gift:


Og det var en stolt far. Her holder han en liten tale til brudeparet. Etterpå holdt kona en tale - full av energisk glede!


En herlig dag! En fest og feiring av kjærligheten.

No comments: