Sunday, March 02, 2008

DUBAI

Dubai er et fascinerende sted. Alt er overveldende, og nesten alt er 'hoyest', 'storst', 'best' i verden... Ta for eksempel dette kjente landemerket (ikke meg, men bygningen i bakgrunnen):
Burj Al Arab er verdens eneste syvstjerners hotell, og er bygd pa en egen menneskelagd oy.


Burj Dubai er verdens hoyeste bygning (er ikke helt ferdigbygget enna):

Her er et mer fancy bilde:



Det er ikke bare det syvstjerners hotellet Burj Al Arab som er bygget pa en menneskelagd oy - det kryr av slike oyer, i de mest fantastiske former. Vi kjorte utover Palm Island. Her er et bilde av utsikten mens vi kjorer utover "stammen" pa palmen (Burj Al Arab kan skimtes i bakgrunnen):

Og her er Palm Island sett fra lufta:

Ganske fantastisk, eller hva? Og her er noe enda mer spektakulaert - 300 menneskelagde oyer som tilsammen utgjor verdenskartet:


Allerede i 1894 innforte sjeiken skattefritak for utlendninger, og innledet dermed handelsparadiset Dubai er i dag. 80% av befolkningen er utlendning. Mange er businessfolk, men mange er ogsa arbeidere. Det er en enorm byggingsaktivitet - jeg har aldri sett pa maken - og det meste bygges av billig arbeidskraft fra India, Kina og omkringliggende land, og arbeidsforholdene er neppe de beste...


Men resultatene er imponerende. Ta kjopesenteret Mall of the Emirates, for eksempel. Det er verdens neststorste kjopesenter og har i tillegg til 400 butikker Midtostens forste innendors skianlegg, hvor snoparken(til lek og snoballkasting) er verdens storste... Noe for deg, Joakim?


De bildene som ikke er tatt av meg, er hentet fra www.condohotelcenter.com - jeg tror det er ganske tydelig hvilke det gjelder...:)

No comments: