Friday, March 14, 2008

Gatekunst og gatebarn

Vi er i gang med å bli kjent med gatebarna i byen, og i den forbindelse var vi i går med på en gatekunstfestival kalt Cascoland, der gatebarna er med. Det var litt av en opplevelse! Midt i 'the dodgy part' av byen trappet gatekunstnere fra Sør-Afrika og Nederland opp utkledd som vaskere, og utførte et show der de vaska en politibil.




Etter vannshowet gikk vi i parade med vaskegjengen først gjennom og til andre berømte dodgy områder av sentrum:







Etterpå gikk turen til Sakh'sizwe Drop-in Centre (som også er basen for vårt gatebarnprosjekt), der det var talentshow med sang, dans, rap, diktframføring, film +++. Dessverre ble det mørkt etterhvert så jeg har ikke så mange bilder derfra som ble ok, men her er et ørlite utvalg:




Forrige helg møtte jeg en av kunsterne som er med pa Cascoland festivalen. Han lagde animasjonsfilm sammen med noen av gatebarna. Den ble vist i går. De fortalte om livene sine, og så lagde de figurer o.l. og fortalte den i 'overført betydning' - nemlig om løven som ikke hadde venner og som ville invitere til fest for å bli kjent med noen, men elefanten (politiet og bymyndighetene) var for store. Veldig bra!

Les mer om Cascoland-festivalen her: http://www.cascoland.com/

No comments: