Wednesday, September 03, 2008

Ny maned, nye muligheter

Det er ny maned og nye muligheter - og nye utfordringer. Og gamle problemer... Haha. Vel, her gar livet sin vante gang - med noen uvante krumspring. Jeg dro pa impuls-roadtrip forrige helg. Bilen min har blitt omdopt til "Big boy" etter a ha kjort hele veien opp til Maputo i Mozambique (via hele Swaziland). Kommer med bilder og mer om det snart.

Skolearbeidet er travelt som alltid, men veldig spennende. Vi har om "anti-oppressive practice" - vanvittig utfordrende, men viktig. Utoving av makt skjer jo i alle relasjoner og alt vi gjor i hverdagen var, men det er som regel skjult for oss. Og forste skritt er a bli oppmerksomme. Deretter kan vi bestemme om vi vil forandre noe, eller la det vaere. I sosialt arbeid kan vi ta et valg om vi onsker a holde ved like status quo, eller om vi onsker a forandre verden vi lever i. Og utovelse av makt er et stikkord i a oppna det vi onsker - enten vi velger det forste eller det andre.
Hva slags holdninger har vi (og na mener jeg oss alle, vi som samfunn, og ikke bare sosialarbeiedere) til den uutdanna alenemora som kommer pa sosialkontoret for okonomisk hjelp? Hva slags holdninger har vi til flyktningen som bosetter seg i kommunen var? Eller til mannen som slar kona si? Eller til kona som blir slatt? Til en bonde? Til en revisor? En prest? Nygift kone fra Thailand? Lesbisk tenaring? Han som kjorer en ny BMW?

Holdningene vare henger sammen med maktrelasjoner. Men mer om dette senere, for na ma jeg lope til forelesning....

Hasta la vista!

No comments: