Monday, March 09, 2009

Jo mere vi er sammen...

Det har vært masse drama rundt en av Zumas venner i det siste. Han ble funnet skyldig i korrupsjon og fikk en dom pa 15 års fengsel i 2005. Dommen var direkte linket til Jacob Zuma (ANCs president og sannsynligvis Sør-Afrikas president etter valget senere i år), så dersom den ene er skyldig må også den andre vaere skyldig. (Det er forøvrig ikke et utbredt argument å påstå at Zuma er uskyldig; det mange av supporterne hans sier i stedet er at alle er korrupte så korrupsjon er ingen grunn til at han ikke skal bli president.)

Shabir Shaik, som vennen heter, har stort sett vaert på sykehus, og ikke i fengsel. Og han er nok ikke så veldig syk, for journalnotatene inneholder lite action, men består visstnok stort sett av 'fortsett overvåking'. Men, til alles overraskelse og sjokk - nå har han blitt løslatt av medisinske årsaker ("medical parole"). Ifolge loven er det bare mulig når den innsatte/pasienten ligger for døden. Mystisk...

Her er Zapiros forklaring:



Det er forøvrig valgkamp her, og ANCs slagord er 'Working together we can to more'. Noen har naturlig nok blitt fristet til å legge til noe:


Det er nokså forståelig, og jeg kan bare si: Godt sagt...

No comments: