Wednesday, May 26, 2010

Oppdatering ang. politi, retten, fengsel

Dette er bare fra de siste par dagene, og bare fra Durban-området:

- 98 skytevåpen er stjålet fra en politistasjon i Durban. Fire mistenkte er arrestert, hvorav 1 politimann og 2 andre ansatte ved politistasjonen.

- 4 menn i politiuniform (dvs 2 i full uniform og 2 i delvis uniform) rana huset til en businessmann og stengte han og familien inne på badet (snilt av dem å ikke skyte...)(uniformene var nok stjålet - de var neppe ordentlige politimenn)

- en rettsbetjent er kritisk skadd etter at en mistenkt angrep med saks under lunsjpausa i retten. Den mistenkte klarte å stikke av (hvordan er det mulig?? Tinghuset kryr jo av sikkerhetsfolk og stengsler overalt), men ble raskt funnet på en bensinstasjon i nærheten (forøvrig der hvor jeg pleier å møte en av guttene), så nå er drapsforsøk og rømming lagt til de tidligere anklagene drap, ran, besittelse av våpen og ammunisjon (og noe mer som jeg ikke husker i farten)

- og en av guttene som sitter i ungdomsfengselet fortalte meg på søndag at gjengene 26 og 28 opererer der også (og ikke bare i voksenfengselet, selv om det er verre der enn i ungdomsdelen). Han har sett en drept medfange, og var for noen dager siden vitne til knivstikking (sannsynligvis med et substitutt for kniv, f.eks. blikkbit, glassbit, skrustikker, e.l.), men heldigvis ble ingen drept da.

So help us God...

No comments: